Despre curs:

Regulamentul de ordine interioara este acel document prin care angajatorul reglementeaza si asigura parghiile necesare pentru functionarea societatii. Desi gresit inteles, Regulamentul de Ordine Interioara, nu se adreseaza exclusiv mecanismelor de gestionare si administrare resurse umane, insa acestea ocupa o mare parte. Asadar, Regulamentul de Ordine Interioara este un act care asigura garantia functionalitatea departamentelor si structurilor angajatorului prin urmarirea unor reguli clare si concise ce ar trebuii sa conduca spre acest rezultat. Cursul se adreseaza atat celor care activeaza in departamentele HR dar si celor care sunt interesati de domeniu asigurand abilitatile necesare pentru intocmirea corecta si in conformitate cu legislatia a Regulamentului de Ordine Interioara.

Ce vom obtine in urma parcurgerii cursului:

  • cunoasterea rolului si locului Regulamentului de Ordine Interioara in cadrul unei institutii;
  • cand si de ce trebuie sa intocmim Regulament de Ordine Interioara;
  • rolul consultativ al sindicatului si reprezentantilor salariatilor in elaborarea ROI;
  • clauze obligatorii de inserat in cuprinsul Regulamentului de Ordine Interioara;
  • clauzele abuzive si cenzura acestora ;
  • identificarea parghiilor prin care putem sa clarficam anumite procese in institutie prin intermediul ROI;
  • reguli ssm, solutionarea petitiilor salariatilor, abateri disciplinare, norme si reguli interne specifice;
  • rezultatele obtinute prin implementarea unui ROI profesional vs ROI copiat de pe internet .

Ce vom studia in cadrul cursului:

Cursul va aborda practic modele de lucru pentru elaborarea cat mai corecta a unui Regulament de Ordine Interioara dar si maniera prin care acesta se implementeaza in organizatie, se aduce la cunostinta salariatilor si se poate modifica. Definirea parametrilor de inserat in cuprinsul Regulamentului de Ordine Interioara este o alta tema abordata in cadrul cursului, cu accent pe clauzele obligatorii vs clauze abuzive uzuale. De asmenea se va porni de la un exemplu concret si pe parcursul derularii cursului se va elabora un Regulament de Ordine Interioara tinand cont de situatiile specifice ale acelui exemplu, intelegandu-se implicatiile si efectele conturarii corecte a acestui ac juridic obligatoriu oricarei entitati juridice, indiferent de forma de organizare.

Durata cursului:

Durata cursului se adapteazã în functie de participanti si de obiectivul propus a fi atins in cadrul cursului.
Cursul asigura atat pregatire practica cat si pregatirea teoretica, asigurandu-se aplicatii practice pentru tematica abordata. SE ASIGURA SUPORT DE CURS.

Costuri & reduceri:

Se asigurã discount pentru organizatii/ firme/ grupuri in functie de numarul de persoane inscrise la curs.

Inscrie-te acum: