Despre curs:

Mediul economic si de afaceri este afectat in ultima vreme de o crestere a conflictelor de munca, de discordii intre partenerii sociali care parca nu isi mai armonizeaza punctele de vedere. Cursul isi propune sa analizeze modalitatea de gestionare eficienta a conflictelor de munca, pornind chiar de la definirea si intelegerea acestora prin identificarea celor mai bune metode de dezamorsare ale acestora dar si parghii prin care putem evita conflictele de munca si efectele acestora. Cursul este util atat companiilor cat si institutiilor publice, persoanelor cu atributii de gestionare a personalului, dar si membrilor sindicatelor si salariatilor care doresc sa cunoasca maniera prin care un conflict de munca devine o unealta eficienta in afirmarea propriilor deziderate.

Ce vom obtine in urma parcurgerii cursului:

  • definirea conflictului de munca si tipurilor de conflicte de munca;
  • locul, rolul si scopul unui conflict de munca ;
  • definirea si intelegerea contractului individual de munca;
  • definirea si intelegerea contractului colectiv de munca;
  • concilierea, medierea, arbitrajul;
  • definirea grevei si tipurilor acesteia;
  • procedura declansarii grevei si efectele acesteia;
  • definirea litigiului de munca si instantele competente de soluţionare a litigiilor de munca;
  • modele actiuni, raspunderea patrimoniala a partilor.

Ce vom studia in cadrul cursului:

Sub indrumarea formatorului de curs vor fi aprofundate elemente specifice privind Conflictele de Munca, de cele mai multe ori neintelese de cei ce activeaza in departamentele resurse umane, cu atat mai mult daca acestia nu au pregatire juridica de specialitate. Conflictele individuale de munca, conflictele colective de munca, definirea acestora, definirea etapelor necesare pentru declansarea acestora, stabilirea concreta a procedurii prin exemplificare cu modele practice. Definirea conceptului de greva, de parteneri sociali, sindicate, reprezentanti ai salariatilor sunt alte cateva teme ce vor fi atinse pe parcursul sesiunilor de training.

Durata cursului:

Durata cursului se adapteazã în functie de participanti si de obiectivul propus a fi atins in cadrul cursului.
Cursul asigura atat pregatire practica cat si pregatirea teoretica, asigurandu-se aplicatii practice pentru tematica abordata. SE ASIGURA SUPORT DE CURS.

Costuri & reduceri:

Se asigurã discount pentru organizatii/ firme/ grupuri in functie de numarul de persoane inscrise la curs.

Inscrie-te acum: